Made in Sweden | vårt hållbarhetslöfte

Vi grundade FAB Sports för att vi vill göra en förflyttning inom sportklädesbranschen när världen nu sakta öppnar upp efter Covid-19 pandemin.
Att gå tillbaka som det var tidigare med i stort sett all textilproduktion för sportkläder förlagd i Asien under förhållanden som ofta inte är socialt eller miljömässigt hållbara känns inte som ett bra alternativ. Dessutom krävs logistik över långa sträckor för att kläderna ska nå oss konsumenter i Sverige, vilket bidrar till höga koldioxidutsläpp. 
Vi vill istället bygga upp textilindustrin i Sverige och ge våra kunder svensktillverkade sportkläder av god kvalité!
Vi känner att vi svenskar är redo för att satsa på kvalité och att det finns en stolthet över att bära svenska varumärken. 
Tillverkning
Vi syr alla våra kläder i Sverige, närmare bestämt i Borås. Detta innebär att vår tillverkningsprocess och våra anställningsvillkor för personalen lever upp till svenska lagar och förordningar samt bidrar till att skapa fler arbetstillfällen i Sverige. Vi tillverkar dina klädesplagg efter lagd beställning (Made-to-order) för att vi vill undvika risken att överproducera och även minska klimatpåverkan genom färre transporter. 
Material
Vi har ett tydligt hållbarhetstänk genom alla delar i vår verksamhet och detta gäller även våra tyger och dess tillverkningen. Vår tygleverantör (Jersey Lomellina) är certifierad inom STANDARD 100 by OEKO-TEX®  vilket innebär att våra tyger uppfyller höga humanekologiska krav, d.v.s. inte innehåller kemikalier i halter som är hälsoskadliga. Tyget i våra kläder består av återvunnen polyester och elastan.
Slow Fashion
Vi strävar alltid efter en cirkulär verksamhet; från materialval, produktutveckling till konsumenternas användningsbeteenden. Vi tillverkar kläder som är gjorda för att hålla och behåller de flesta av våra klädmodeller och fokuserar istället på att årligen justera och förbättra designen baserat på våra kunders feedback. Våra kläder är designade för att hålla över tid och över säsong och vi gör även medvetna val av produktionstekniker samt material, där vi värnar om såväl plaggets livslängd samt dess direkta och indirekta påverkan på miljön. 

Påsar
Alla våra nya produkter har produktpåsar tillverkade i nedbrytbart material. Påsarna går även att återanvända till flera olika syften. 

Interaktion
Vi skickar kontinuerligt ut kundundersökningar där våra kunder får tycka till om huruvida de uppfattar FAB Sports som ett hållbart varumärke samt uppmuntrar till att ge oss tips och idéer hur vi kan förbättra oss.