Allmänna köpvillkor

ALLMÄNT 
Följande villkor gäller alla beställningar som görs av dig som kund. Genom att använda fabsports.se och/eller genomföra en beställning godkänner du att följa villkoren som anges nedan. Se till att ha läst och förstått villkoren innan du genomför din beställning. Det är väldigt viktigt att du anger korrekta kontaktuppgifter vid beställning.  Vid utlandsköp kontakta oss på: info@fabsports.se

PERSONUPPGIFTER
Hos oss ska du som kund känna dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter. FAB Sports AB är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter och enligt lag måste vi be dig samtycka till att vi behandlar uppgifter om dig, så som namn, adress, e-postadress, telefonnummer. Detta samtycke ger du vid köp. Alla uppgifter som lämnas till oss eller som vi får del av när du besöker vår webbutik kommer att behandlas av FAB Sports AB i egenskap av personuppgiftsansvarig. Informationen kommer att användas i syftet att vi vid köp ska kunna uppmärksamma dig på erbjudanden, vid köp fullgöra våra åtaganden mot dig som kund samt i övrigt marknadsföringssyfte.

Du har rätt att begära att få ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. Om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta har du rätt att begära att uppgifterna ska rättas eller raderas.

PRIS
Priserna som anges på FAB Sports.se är i SEK, inklusive 25 % moms. Priserna som visas är exklusive fraktkostnad.  Vid omständigheter som vi inte råder över, såsom ökade råvarupriser eller valutaförändring förbehåller vi oss rätten att ändra våra priser. Om momsen ändras förbehåller vi oss rätten att ändra priserna motsvarande. Vi reserverar oss för eventuella prissättningsfel, tryckfel och att prisjusteringar kan ske när som helst utan föravisering. 

Fraktpris inom Sverige: 69kr per order.

RABATT 
Eventuell rabattkod anges i kassan vid fliken “Rabattkod". Ansvaret för att registrera rätt rabattkod ligger hos dig som kund och prisjusteringar på grund av felaktig rabattkod kan inte genomföras i efterhand. Olika rabatter och rabattkoder kan inte kombineras tillsammans. 

PRODUKTEXPONERING 
Vi gör vårt bästa för att exponera produkterna så korrekt som möjligt. Vi kan inte garantera att bilderna visar produktens exakta färg, då en färgskillnad kan förekomma beroende på enhet och bildskärm.  

LAGERTILLGÅNG 
Vi syr upp dina kläder efter att du har lagt din beställning. Vi vill att varje beställning ska vara unik och sys upp utifrån den färg och storlek som du som kund har valt. Vi har därför inga stora lager och minskar på så sätt risken för överproduktion. 

BETALNINGSALTERNATIV 
FAB Sports erbjuder flera val som betalningsalternativ. Vi lagrar inga kreditkort eller annan finansiell information.

ORDERBEKRÄFTELSE 
När du har slutfört din beställning och genomfört köpet kommer en orderbekräftelse skickas till din mejl som du angav vid köptillfället. Om du inte får en leveransbekräftelse omgående efter din orderläggning, var god att kontakta oss på info@fabsports.se. I bekräftelsen hittar du all information gällande din beställning som produkt, antal, storlek, valt betalningsalternativ samt leveransalternativ. Om någon uppgift inte stämmer i bekräftelsen är det viktigt att du kontaktar oss så fort som möjligt för vi ska kunna rätta till eventuella fel.  

FRAKTALTERNATIV
Fraktalternativ som går att välja är DHL och vi tar inte ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktbolaget. 

SKADAT PAKET 
Vid upptäckt av skador på paketet vid uthämtning av din beställning ska du i första hand göra en anmälan på plats på utlämningsstället och därefter kontakta fraktbolaget. Om du inte upptäcker skadan innan du öppnar paketet och skadan är av den art som kan hänga ihop med transportföretagets hantering ska du kontakta fraktbolaget och göra en skadeanmälan direkt. I andra hand kontaktar du FAB Sports AB på info@fabsports.se.

OUTLÖSTA PAKET 
Du måste uppge korrekt och giltig leveransinformation. Om du ångrar ditt köp när ett paket skickats från oss måste du hämta ut paket och returnera paketet. Om FAB Sports får tillbaka en order i retur som skickats till fel adress eller inte hämtats ut i tid blir det automatiskt registrerat som ej uthämtat och kunden debiteras därefter. För paket som inte hämtats ut inom liggtiden debiteras en avgift på 250 kr. 

RETUR
Vi på FAB Sports tillämpar en ångerrätt på 30 dagar. Det innebär att du kan skicka tillbaka dina varor 30 dagar efter det att du har fått dem levererade. För att kunna återlämna varorna måste de vara i oförändrat skick dvs. oanvänd, parfym/doftfri, oskadad, inte vara nedsmutsad, inte ha tvättats eller på något sätt ändrats och i originalförpackning om sådan finns. Uppfylls inte dessa krav så kommer vi inte att godkänna din retur.

Du som kund står för returfrakten vid åberopande av ångerrätt eller öppet köp.

Skicka din vara till:

FAB Sports AB
Östra Rundgatan 2a
611 33 Nyköping

BYTE
För byte måste varan var i samma skick som vid leverans dvs. oanvänd, parfym/doftfri, oskadad, inte vara nedsmutsad, inte ha tvättats eller på något sätt ändrats. Om kund frångår från dessa bestämmelser har FAB Sports rätt att neka öppet köp eller göra värdeminskningsavdrag som motsvarar den värdeminskning som hantering av produkten uppgett.

Vid byte av storlek eller till annan vara måste du lägga en ny order i webbshopen (www.fabsports.se) och returnera varan som du vill byta. Returnera gärna varan i samma förpackning som vid leverans.

Du som kund står för returfrakten vid byte.

REKLAMATION
Vid eventuell reklamation kontaktar du oss på info@fabsports.se med ordernummer i ämnesraden, bifogad bild samt att du utförligt beskriver vad du upplever för problem med din vara.  

Våra tyger som används i våra sportkläder slitstarka, men kräver en särskild vård för att hålla sig optimalt i funktion och form. Viktigt att skötselråden följs då slitage eller felaktig skötsel av kläderna inte räknas som reklamation.  

FAB Sports AB följer givetvis de krav på reklamationer som gäller enligt konsumentköplagen. Det innebär bland annat att om din vara skulle vara defekt så får du reklamera varan inom tre år efter ditt mottagande av varan. Du kan då ha rätt att kräva avhjälpande, om leverans, prisavdrag eller ersättning för att avhjälpa felet eller i vissa fall, ha rätt att häva köpet och få pengarna tillbaka. Tänk på att du måste skicka meddelande inom rimlig tid efter det att du märkt eller borde märkt felet alternativt fått de försenade varorna. Meddelande som skickas inom två månader efter det att felet upptäckts anses vara i rimlig tid. Sker inte reklamationen inom rimlig tid från att felet upptäckts, eller borde ha upptäckts, eller senast inom tre år från det du mottaglig varan, förlorar du rätten att göra eventuella påföljder enligt konsumentköplagen mot FAB Sports AB.

Vid bedömningen kommer vi att ta hänsyn till Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer, som vi alltid efterföljs. Samtliga kostnader som du haft i anledning av köpet och reklamationen återbetalas vid godkänd reklamation. Om du inte är nöjd med vår bedömning i ett reklamationsärende kan du som kund vända dig till Allmänna reklamationsnämnden. 

ÅTERBETALNING  
Vid godkänd retur görs en återbetalning till samma betalningssätt som gjordes vid köptillfället. Det kan ta upp till 14 dagar innan pengarna syns på ditt konto. Vid återbetalning förbehåller vi oss rätten att dra av för eventuell värdeminskning som uppkommit vid din hantering av varan. FAB Sports kan dröja med återbetalning om inte varan inkommit i retur.  

VILLKOR KUNDRECENSIONER
Genom att lämna kundrecensioner för våra kläder beviljar du att FAB Sports kan publicera och använda dina recensioner i samband med företagets marknadsföring, inklusive men utan begränsning till Instagram, Facebook, LinkedIn, nyhetsbrev och annat marknadsföringssyfte. Du beviljar även att FAB Sports behåller sig rätten att granska recensionen innan publicering. Inga recensioner med olämpligt, oanständigt språk eller identifierbara personuppgifter kommer godkännas. Du befriar härmed FAB Sports från alla krav vad gäller ersättning av användning av dina recensioner i ovan syfte. Du befriar härmed FAB Sports och samtycker till att friskriva FAB Sports och alla personer som agerar enligt FAB Sports vägnar från alla anspråk och krav av alla slag i samband med ovan beskrivning av användning av kundrecensioner. 

#FABSports
Att våra kunder använder våra kläder och visar det är något som vi vill uppmuntra. I vissa fall vill vi även använda dessa bilder i marknadsföringssyfte. Våra marknadsföringskanaler innefattar vår e-handel, våra sociala medier så som Instagram, Facebook, LinkedIn eller i e-mail/nyhetsbrev. Självklart med godkännande från våra kunder. Genom att posta en bild med #fabsports godkänner du följande: att FAB Sports kan använda alla bilder som är taggade med #fabsports i marknadsföringssyfte. Genom att använda #fabsports intygar du att FAB Sports äger rätt till dina bilder. Du har godkännande från eventuella personer på bilderna att tilldela bildrättigheterna till FAB Sports samt att FAB Sports inte bryter mot någon tredjepartsrättighet eller lag.

BEDRÄGERI
FAB Sports polisanmäler alla bedrägerier och dataintrång eller försök till sådana. I de fall vi har skäl att misstänka bedrägeri, dataintrång och/eller annan sorts missbruk av www.fabsports.se förbehåller vi oss rätten att neka eller häva ditt köp.

FORCE MAJEURE 
FAB Sports AB är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse i detta avtal om underlåtenheten har sin grund i befriande omständigheter enligt nedan och omständigheten försvårar, förhindrar eller försenar fullgörandet. Händelser som krig, naturkatastrofer, strejk, brand, stridsåtgärder på marknaden, myndighetsbeslut som påverkar marknaden och produkter negativt exempelvis restriktioner, varningar, försäljningsförbud.   

TVIST  
Vi på FAB Sports AB hoppas att du som kund är nöjd efter att du har handlat hos oss. Om en tvist uppstår som vi inte kan lösa tillsammans kan du som kund kontakta Allmänna Reklamationsnämnden för utomstående bedömning av din reklamationsansökan. 

Om du har några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss på info@fabsports.se.

Dessa villkor var uppdaterade senast 2021-12-21