Svensktillverkade sportkläder åter till Sverige!

Under Covid-19 pandemin har mängder med textilfabriker fått stänga ner sin produktion världen över och vi på FAB Sports tänker inte att "business as usual" är aktuellt när världen nu sakta öppnar upp igen. Det är nämligen nu vi har chansen att förändra vårt synsätt och tänk gällande klädindustrin och hållbarhet.

Vi tänker därför börja tillverka våra sportkläder hemma i Sverige och dessutom vara nogsamma i valet av tyger och material så att vi tar ansvar för hela värdekedjan.

FAB Sports kläder tillverkas i Textilfabriken i Borås och vi ser det som ett viktigt kliv och en tydlig markering mot en mer hållbar och ansvarstagande klädindustri.

Våra kläder tillverkas med högsta kvalité och är gjorda för att hålla länge. Vi kommer inte att släppa nya kollektioner varje år utan istället vidareutveckla våra befintliga kollektioner efter kundernas önskemål. 

Vi kommer inte att samla på oss stora lager av kläder utan syr upp varje plagg efter en lagd kundbeställning. På så sätt tar vi ansvar för att inte tillverka mängder med klädesplagg som sedan inte kommer till användning. Eftersom varje plagg är unikt sytt för varje kund så kommer våra leveranstider att vara 2-3 veckor. Det ger oss en möjlighet att optimera och samordna alla våra leveranser på ett smart sätt som leder till färre och mer fullastade transporter.

Som sagt - varmt välkomna till FAB Sportsfamiljen där vi njuter av våra sköna svensktillverkade sportkläder samtidigt som vi tar ansvar för klimatet!